Wetgeving

Waarom een verbod op asbest?
Het inademen van asbestvezels is heel ongezond en kan zelfs kankerverwekkend zijn. Daarom mag het sinds 1993 niet meer worden verwerkt en verkocht in Nederland. In 2005 is afgesproken dat asbest ook niet meer in de Europese Unie mag worden (her)gebruikt, verkocht, bewerkt, bewaard en geïmporteerd. Toch is asbest nog veel te vinden in woningen en bedrijfspanden van vóór 1994. Daken met asbest zijn door weer, wind en mos gevoelig voor het loslaten van asbestvezels. De Nederlandse overheid werkt daarom aan een verbod op asbestdaken vanaf 2025.

Welke regels zijn er om asbest te verwijderen?
Voor het verwijderen van asbestdaken zijn regels opgesteld. Bij daken van golfplaten is het bijvoorbeeld belangrijk hoe groot het dakoppervlak is en of de platen op een woning, particulier schuurtje of bedrijfspand liggen. Ook de staat van de golfplaten speelt een rol. Wil je weten wat voor jou van toepassing is? Doe de check en je weet het snel.

Doe de check

Wetgeving

Top <h4>vanjeasbestaf.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.vanjeasbestaf.nl/wetgeving/">Wetgeving</a></li> <li><a href="https://www.vanjeasbestaf.nl/over-asbest/">Over asbest</a></li> <li><a href="https://www.vanjeasbestaf.nl/subsidie/">Subsidie</a></li> <li><a href="https://www.vanjeasbestaf.nl/contact/">Contact</a></li> <li><a href="https://www.vanjeasbestaf.nl/bel-me-terug/">Bel-me-terug</a></li> <li><a href="https://www.vanjeasbestaf.nl/contactformulier/">Contactformulier</a></li> <li><a href="https://www.vanjeasbestaf.nl/privacy_1002/">Privacy</a></li> <li><a href="https://www.vanjeasbestaf.nl/doe-de-check/">Doe de check</a></li> <li><a href="https://www.vanjeasbestaf.nl/privacy/">Privacy statement</a></li> </ul>